Wie is NATHALIE?

Ik geef echt om anderen

Ik ben Nathalie Koumans uit Noordwijkerhout. Ik woon daar nu een aantal jaren met mijn cavia Okkie. Verder ben ik een enorme wandelgek. Ik heb twee keer de Walk of Wisdom gelopen en twee keer de Camino, de Primitivo en de Portugues. Ik ben gek op de natuur. Ik heb ook een tuin, maar ik heb geen groene vingers. Ik geniet wel van mijn moestuin. Ik geniet van hoe een zaadje kan groeien tot iets moois en vervolgens kan ik dat moois weer verwerken in iets anders moois. Ik geniet van de kleine dingen in het leven en ik heb luisterend oor en humor.

 

Ik ben nu al meer dan drie jaar betrokken bij het werk om werkzoekenden vanuit hun hart stappen te laten zetten op weg naar een andere baan d.m.v. wandelen.

Ook voel ik mij al een lange tijd betrokken bij mensen die ooit gepest zijn en daar in hun latere leven nog last van hebben.

Ik doe dit, omdat ik in de tijd dat ik zelf op zoek was naar ander werk, ik juist dat stuk zo ontzettend lastig vond. Ik vond het ontzettend lastig om vanuit mijn hart stappen te zetten. Als klein meisje wilde ik journalist worden en dat werd ik, maar ik moest al vroeg mijn droom loslaten. Ik moest al vroeg op zoek gaan naar een andere bestemming in mijn leven. Juist, omdat de deadlines in de journalistiek mij te veel stress opleverde en daar reageerde mijn lichaam niet goed op.

Dat mijn lichaam niet goed reageerde op stress kwam voort uit een aantal ervaringen in mijn leven. Op jonge leeftijd, al in de baarmoeder, verloor ik mijn tweelingbroertje en op de middelbare school ben ik een aantal jaren fiks gepest.

Doordat ik zelf al vroeg op zoek naar een ander bestemming in mijn leven ben gegaan, begrijp ik wat een werkzoekende doormaakt. Ik heb me succesvol omgeschoold tot informatiespecialist. Ook in dat vakgebied heb ik ook mijn weg moeten vinden. Ik heb mijn weg ook moeten vinden, maar ook in sollicitatieland, dus op de arbeidsmarkt.

Ik ontdekte, dat ik niet sterk was in het schrijven van brieven, maar ik wel in het gebruik van LinkedIn en ik werd steeds sterker in netwerken op een persoonlijke manier. Eigenlijk gewoon door te wandelen. In de natuur kan je gewoon jezelf zijn. Wandelen met gelijkgestemden is ook fijn, omdat het mensen zijn die jou begrijpen. En je hoeft jezelf niet te pitchen, want je kan gewoon jezelf zijn in een natuurlijke omgeving. En je hoeft ook niet keer op keer jouw verhaal te vertellen.

Daarnaast heb ik ook ervaren, dat ondanks dat ik gepest ben, dat ik me wel heb ontwikkeld en nog aan het ontwikkelen ben tot een krachtige vrouw. Ik heb altijd een drive en een gezonde dosis nieuwsgierigheid gehad. Juist ook op die momenten dat het iets minder met mij ging. Jij hebt net als ik de wereld wat te bieden. Gewoon zoals jij bent.

Zoals ik als journalist de mensen in de wereld wilde laten weten wat er speelde. Zoals ik verhalen wilde vertellen. Zo ben ik er nu voor jou en vertel ik die verhalen en luister ik naar die verhalen, maar dan op een andere manier. Ik helpt jou als ervaringsdeskundige en inspirator en wandelgek op weg. Daarbij gebruik ik mijn eigen levenservaring en kennis.

Weet dat je er nooit alleen voor staat. Ook al voelt het soms wel zo. Weet dat jij ook stappen kan zetten, want als ik het kan, dan kan jij het ook. Ik loop graag een stukje met jou mee op jouw pad.

© 2018 door Compassie vol op weg! Gemaakt via Wix.com

 

Contacgegevens

Nathalie Koumans

Noordwijkerhout

​​Tel: 06-30799514

compassievolopweg@gmail.com